Szanowni Państwo,
Wracamy z propozycją udziału w warsztatach kulinarnych w świątecznej odsłonie!
Warsztaty kulinarne zaplanowane podczas Światowego Dnia Żywności z EIT Food, które wspólnie z Instytutem Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN planowaliśmy zorganizować w kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej jeszcze w październiku, niestety nadal nie mogą zostać zrealizowane. Chcielibyśmy gościć Państwa w naszej kuchni, jednak uznajemy, że zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze, zatem wychodzimy do Państwa z propozycją: to my zawitamy w Państwa domach, by wspólnie przygotować zdrowe potrawy, także te wigilijne.
Zapraszamy do wspólnego gotowania podczas warsztatów online. Z odpowiednim wyprzedzeniem prześlemy listę produktów i niezbędnego sprzętu do wspólnego gotowania na żywo, a w trakcie spotkania nasz kucharz pokaże krok po kroku sposób przygotowania świątecznych dań wege odpowiednich na wigilijny stół oraz deserów na bazie ziemniaków czy kaszy gryczanej – smacznie, niekonwencjonalnie, zero waste!
Podczas gotowania online, będziecie Państwo mieli możliwość zadawania pytań prowadzącemu kucharzowi, a jeśli wolicie się tylko przyglądać, a zaproponowane przez nas dania przygotować w innym terminie, usiądźcie wygodnie przed ekranem.
Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.
Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.